Avatar

Eigen recept van... Leen de Vries

Flensje gevuld met gerookte kip en chinese kool

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Bereidingstijd 20 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 21 apr. 2005, 11:27 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 50 g bloem
  • 1 ei
  • 1 dl melk
  • 2 eetl boter of margerine
  • 1 kipfilet fume (150 g)
  • 1 zakje gesneden Chinese kool (500g)
  • 1 eetl. bakgember
  • 3 eetl spaghettisaus
  • zout en peper
  • 4 eetl. Japanse rijstcrackers

Materialen

  • Bord, kom, braadpan

Bereiden

Bord voorverwarmen. In kom bloem doen. Ei en melk erdoor roeren tot een glad beslag. In grote koekepan 1/2 eetlepel boter verhitten.

Helft van beslag erin scheppen en laten uitvloeien. Op matig vuur flensje ca. 2 minuten bakken tot bovenkant bijna droog is.

Flensje omdraaien en onderkant snel bruin bakken. Uit de pan op een bord laten glijden. Nog een flensje bakken. Kipfilet in dunne repen snijden.

In braadpan 1 eetlepel boter verhitten. Kip al omscheppende ca. 1 minuut bakken. Kool en bakgember toevoegen en ca. 2 minuten roerbakken. Spaghettisaus erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper.

Flensjes overdoen op twee borden. Kip-groentemengsel op flensjes scheppen. Japanse rijstcrackers erover strooien.

1/3 deel van flensjes terugvouwen en direct serveren.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.