Avatar

Eigen recept van... Ria Olivier

Franse asperge crèmesoep met ham en witte wijn, van Honig

Soepen, Voorgerecht, 6 personen, Voorbereidingstijd 10 minuten, Wachttijd 10 minuten, Bereidingstijd 20 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 20 nov. 2017, 08:47 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 pak Honig Franse Asperge Crèmesoep ......

Bereiden

1 pak Honig Franse Asperge Crèmesoep voor 1 1/2 liter

150 g dunne asperges (geschild en in stukjes) of 1 blikje

aspergepunten in stukjes

50 g achterham in smalle reepjes

3 eetl witte wijn

2 eetl peterselie (fijngehakt)

zout en peper

-

Bereid de Franse asperge crèmesoep volgens de algemene bereidingswijze op het pakje.

Voeg, zodra de soep kookt, de aspergestukjes toe en laat de soep 10 minuten zachtjes koken.

Voeg tegen het einde van de kooktijd de ham toe en laat dit even meekoken.

-

(Voeg asperges uit blik tegelijk met de ham toe).

Roer de witte wijn en peterselie door de soep en breng deze eventueel op smaak met zout en peper.

-

Kooktip:

De soep krijgt extra kleur als u de helft van de asperges vervangt door groene asperges.

-

Lekker met:

Serveer de aspergesoep met in het midden een sneetje geroosterd stokbrood en daarop de reepjes ham.

Garneer met ei.

Bronvermelding

Honig

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.