Avatar

Eigen recept van... Lene Svenningsen

Paddenstoelen taartje met pecannoten

Hartige taarten, Voorgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 60 minuten, Wachttijd 60 minuten, Bereidingstijd 20 minuten, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 01 dec. 2010, 16:56 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 g bloem
  • 75 g koude boter of margarine, in kleine blokjes
  • zout
  • voor de vulling:
  • 25 g boter of margarine
  • 400 g kastanjechampignons in plakjes
  • 1 kleine prei, in dunne reepjes
  • 2 el droge witte wijn
  • zout, peper, nootmuskaat
  • 4 eieren
  • 2, 5 dl slagroom
  • 75 g geraspte jong belegen kaas
  • 1 el fijngesneden salie of basilicum
  • 75 g pecannoten

Materialen

  • 4 kleine ronde taartvormpjes van 12-13 cm 0, ingevet

Bereiden

Deeg: Doe de bloem samen met de boter, zout en 5 el water in een kom en kneed het mengsel met een hand snel tot een samenhangend deeg.

Verpak het deeg in plasticfolie en laat het ± 1 uur in de koelkast rusten.

Verwarm de oven voor op 200ºC.

Vulling: Verhit de boter en bak daarin de champignons en prei ± 4 min. Schenk de wijn erbij, breng het mengsel op smaak met zout, peper en nootmuskaat en laat het iets afkoelen. Klop de eieren los met de slagroom.

Deel het deeg in vieren en rol elk deel uit tot een ronde lap van ± 6 cm 0.

Bekleed de vormpjes met het deeg en prik de deegbodem met een vork regelmatig in.

Verdeel de kaas over de deegbodems en schep daarop het champignon-preimengsel.

Strooi de salie en de pecannoten erover en schenk voorzichtig het roommengsel in de vormpjes. Bak de taartjes midden in de oven in ± 30 min. gaar en lichthruin.

Invries-advies: laat de taartjes op een rooster afkoelen. Neem ze daarna voorzichtig uit de vorm en vries ze in. De taartjes kunnen ook in de vormpjes ingevroren worden.

Serveren: zet de taartjes 1 dag voor serveren in de koelkast om te ontdooien. Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de taartjes op het ovenrooster en bak ze ± 10 min. in het midden van de oven. Serveer de taartjes warm, eventueel met wat ijsbergsla en grof gehakte pecannoten.

Bereiding: 1 uur. Wachten: 1 uur. Serveren: 20 min.

Kcal p.p.: ± 820

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.