Avatar

Eigen recept van... Lene Svenningsen

Avocadosoep met garnalen

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 20 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 24 nov. 2004, 14:29 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 rijpe advocado's
  • sap van 1 citroen
  • 2 dl crème fraiche
  • 4 dl visbouillon
  • zout en versgemalen peper
  • 1/2 krop ijsbergsla
  • 1 bosje verse citroenmelisse
  • 1 citroen
  • 150 g Hollandse garnalen
  • 100 g maiskorrels

Bereiden

Schil de avocado's, halveer ze en verwij der de pit.

Snijd het vruchtvlees in stukken en pureer deze met het citroensap in de keukenmachine. Klop de crème fraiche en de visbouillon erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Zet de soep tot gebruik koel weg.

Snijd intussen de ijsbergsla in fijne reepjes, was de citroenmelisse en hak deze fijn (houd 4 blaadjes,apart).

Snijd citroen in dunne plakjes.

Meng in een kom de garnalen, de ijsbergsla, de maïskorrels en de citroenmelisse door elkaar en schep een bergje in het midden van 4 diepe borden.

Schenk hierover de koude avocadosoep en garneer met een plakje citroen en een blaadje citroenmelisse.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.