Avatar

Eigen recept van... Pieter Jongerius

Pieters Pittige Pasta Pesto

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 15 minuten, Italiaans

Laatst aangepast: 17 nov. 2007, 21:34 | 65 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 g Fussili
  • 75 g pijnboompitten
  • 2 potjes ah groene pesto
  • 1 a 2 theelepels sambal
  • 1 bakje magere spekreepjes (zo'n half dubbelpakje)
  • 1 el olie (olijf- of andere)
  • 1 scheutje melk
  • 1 zakje geraspte kaas
  • 1 stuks komkommer

Materialen

  • - steelpannetje (bij voorkeur met antiaanbaklaag) - grote pastapan

Bereiden

Eén van mijn all-time favorites, verveelt nooit. Supersimpel, lekker pittig en goed voor de steviige trek.

.

1 - maak de fussili klaar zoals op t pak staat.

2 - bak in 't steelpannetje de pijnboompitten, evt met een scheutje olie. pas op niet zwart laten worden. Als ze klaar zijn even in een bakje bewaren voor zometeen.

3 - de spekjes en de sambal en de olie in de steelpan. lekker bakken. Niet op te hoog vuur, want moet tegelijk klaar zijn met de pasta

4 - snijd de komkommer in grove plakken en doe in een bakje. lekker voor de graai. (wel wat bewaren voor zometeen bij het eten)

5 - als de pasta klaar is: afgieten.

6 - pesto en melk en pijnboompitten erbij, even warm laten worden op laag vuur.

7 - serveren met de kaas en komkommer in losse bakjes.

8 - opeten.

Bronvermelding

Beetje zelf verzonnen/gevarieerd

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.