Eigen recept van...

Avatar

'Zuurkoolijs met ananas en rozijnen', van Pierre

Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 24-04-2010 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 g gare zuurkool .......

Bereiden

Voor een halve liter ijs: 200 gram gare zuurkool, 1 liter water, 650 gram suiker, 50 gram gembersiroop, 100 gram ananas in stukjes, 50 gram rozijnen geweld in rum -- Doe zuurkool, water, suiker, gembersiroop en ananasstukjes in een pan. Verwarm boven laag vuur gedurende 20 minuten. Zeef de inhoud van de pan en bewaar het vocht. Staafmix het zuurkoolmengsel met 1/5 van het vocht. Doe de helft van het gepureerde mengsel bij het vocht en laat afkoelen tot 18 graden. Doe het in de ijsmachine en laat draaien. -- Doe het ijs in een bak als het stevig geworden is, na ongeveer een half uur. Spatel de rozijnen erdoor en zet het in de vriezer. Serveer met kletskoppen. Recept Pierre Wind de - Cheffen

Bronvermelding