Schouderkarbonade met abrikozen

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 10-04-2005 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 schouderkarbonades
  • zout en peper
  • 2 tl chilipoeder
  • 50 gr boter
  • 1 blikje abrikozen (netto 400 gr)
  • 1 ui
  • 0,5 rode paprika
  • 1,5 dl (vlees)bouillon

Bereiden

Laat de schouderkarbonades op kamertemperatuur komen. Wrijf ze in met zout, peper en chilipoeder. Verhit de boter in een koekenpan of hapjespan tot het schuim wegtrekt. Bak de karbonades op matig hoog vuur in ca. 5 minuten bruin. Keer ze regelmatig. Laat de abrikozen in een zeef uitlekken. Pel en snipper de ui. Maak de paprika schoon en snijd deze heel klein. Schep de ui en paprika door het bakvet en bak ze ca. 1 minuut mee. Voeg de abrikozen en bouillon toe en sudder de karbonades in ca. 15 minuten zachtjes gaar. Keer de karbonades regelmatig. Voeg eventueel nog een scheutje vocht toe.

Materialen

koekenpan of hapjespan, zeef

Bronvermelding