Menu
Schouderkarbonade met abrikozen
Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 30 minuten,
Laatst aangepast: 10-04-2005 | 0 keer bewaard
Ingrediënten
- 4 schouderkarbonades
- zout en peper
- 2 tl chilipoeder
- 50 gr boter
- 1 blikje abrikozen (netto 400 gr)
- 1 ui
- 0,5 rode paprika
- 1,5 dl (vlees)bouillon
Bereiden
Laat de schouderkarbonades op kamertemperatuur komen. Wrijf ze in met zout, peper en chilipoeder.
Verhit de boter in een koekenpan of hapjespan tot het schuim wegtrekt. Bak de karbonades op matig hoog vuur in ca. 5 minuten bruin. Keer ze regelmatig.
Laat de abrikozen in een zeef uitlekken. Pel en snipper de ui. Maak de paprika schoon en snijd deze heel klein.
Schep de ui en paprika door het bakvet en bak ze ca. 1 minuut mee. Voeg de abrikozen en bouillon toe en sudder de karbonades in ca. 15 minuten zachtjes gaar. Keer de karbonades regelmatig. Voeg eventueel nog een scheutje vocht toe.
Materialen
koekenpan of hapjespan, zeef
Bronvermelding
Bron onbekend