Maaltijdsalade van tonijn, aardappelen en bonen

Salades, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 09-04-2005 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr vastkokende aardappelen, geschild en in blokjes
  • zout
  • 250 gr panklare sperziebonen
  • 1 pot witte bonen (360gr)
  • 1 prei, in dunne ringen
  • 2 blikjes tonijnstukken in zonnebloemolie (15 gr, John West)
  • 1 el citroensap
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 250 gr cherrytomaatjes, in vieren
  • 3 el fijngesneden basilicum

Bereiden

Kook de aardappelen in water met zout in ongeveer 7 min. gaar. Giet ze af en laat ze uitdampen. Kook de sperziebonen in water met zout in 5-7 min. beetgaar. Spoel ze onder koud water af en laat ze uitlekken. Spoel de witte bonen in een zeef af en laat ze uitlekken. Laat de tonijn uitlekken en vang 4 el van de olie op. Overgiet de prei met kokend water en laat hem uitlekken. Schep alle ingrediënten met het citroensap, de knoflook, de cherrytomaten en het basilicum door elkaar en laat de salade in ongeveer 30 minuten op smaak komen. Lekker met stokbrood.

Materialen

div. pannen, zeef

Bronvermelding