Broccoli en zalm

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 08-04-2005 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 gram broccoli
  • 1 courgette
  • 2 bospeentjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300 gram zalmfilet
  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 200 ml zoutloze groentenbouillon van tablet
  • 250 gram schelpjespasta
  • scheutje room of melk
  • 1 theelepel citroensap
  • scheutje witte wijn
  • 1 eetlepel verse bieslook (fijngehakt)
  • versgemalen peper en zout

Bereiden

Was en - indien nodig - schil de groenten. Snij de bospenen in reepjes. Zet een pan met wwn klein laagje water op en kook hierin de broccoli en courgette in 10 minuten gaar. Vang eventueel overgebleven kooknat op voor later. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de zalmfilets in een met olijfolie besprenkelde ovenschaal en bak ze in 10 tot 15 minuten gaat. Maak in een sauspan een roux van boter en bloem en voeg er geleidelijk de bouillon aan toe. Hou enkele broccolistronkjes apart voor de garnering en pureer de rest van de gekookte groenten met wat kooknat in een keukenmachine of met de staafmixer. Kook de pasta in het kooknat van de groenten in ongeveer 6 minuten gaar en stoom hierboven, in bijvoorbeeld een zeef of vergiet, de wortelreepjes gaar. Voeg room en citroensap toe aan de saus en let erop dat deze nu niet meer gaat koken. Hou twee porties saus van 50 tot 75 ml apart voor het babyhapje en laat dit alvast afkoelen. Prak door 1 deel van de saus ongeveer 30 gram zalm en laat het andere deel snel afkoelen om in te vriezen. Breng de overige saus op smaak met een scheutje witte wijn, bieslook, vers gemalen peper en zout. Serveer de pasta met saus en zalm en garneer met broccolistronkjes en gestoomde wortelreepjes.

Bronvermelding