Haas: Goulash van haas in rode wijn

Wild, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 750 minuten, Bereiding: 75 minuten,

Laatst aangepast: 05-10-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1 kleine winterwortel
  • 1 prei
  • 1 laurierblad
  • 8 peperkorrels
  • 1 theel. rozemarijnnaaldjes
  • 4 jeneverbessen
  • 1/4 l. rode wijn
  • 1 pak haasstukken (diepvries 1 kg.)
  • 1/2 doosje gedroogde cantharellen
  • 2 theel. maizena
  • zout en peper
  • 2 eetl. olie
  • 50 g. vet rookspek in blokjes
  • 3 eetl. koffieroom

Bereiden

Uien pellen en snipperen. Wortel schrappen, wassen en in plakjes snijden. Van prei wortels en lelijk blad verwijderen, wassen en in ringen snijden. In schaal doen: helft van ui, wortel, prei, laurierblad, peperkorrels,rozemarijn, jeneverbessen, wijn en 1/4 l. water. De stukken diepgevroren haas hierin leggen en afdekken met aluminiumfolie. Dit in 12 uur laten ontdooien en tegelijk marineren. Af en toe omkeren. Haas uit marinade nemen en met keukenpapier droogdeppen. In kom met warm water cantharellen 5 minuten wellen volgens gebruiksaanwijzing op het pakje. In kopje maizena met 1/2 eetlepel water tot een glad papje roeren. De bereiding: Haas bestrooien met zout en peper. In braadpan de olie verhitten en spek 5 minuten uitbakken. Uit pan scheppen. In bakvet de haas in ca. 5 minuten rondom bruin bakken. Rest van ui en cantharellen toevoegen en meefruiten. Marinade erdoor roeren. Met deksel op pan ca. 1 uur zachtjes sudderen. Haas uit pan scheppen. Het vlees van het bot nemen. Spek en vlees weer toevoegen. Al roerende maizenapapje toevoegen tot enigszins gebonden saus. Van vuur af, de room erdoor roeren. Laurierblad verwijderen. Op smaak brengen met zout en peper.

Materialen

Flinke schaal, kom, kopje, braadpan.

Bronvermelding