Rijst met Tonijn

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 04-04-2005 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 blikjes tonijn
  • 1 ui
  • in dien gewenst safraan
  • olijf ollie
  • zout en peper
  • 1 tomaat ( ontvelde)
  • 300 gram ( of 2 bekers rijst)

Bereiden

snij fijne blokjes van de ui en fruit de helft hiervan in een pan met wat van de olijf olie tot ze glazig zijn. voeg hierbij de tomaat in blokjes gesneden en laat dit 2 a 3 minuten zacht pruttelen ( voor de liefhebbers kan er sambal bijgevoegd worden). voeg de tonijn bij de tomaat en ui en roer dit goed om en laat dit nog eens 5 minuten zacht pruttelen. onder tussen breng je de rijst met wat zout aan de kook ( het lekkerst is om een beetje van de overgebleven ui te fruiten in boter of olijfollie en daarna de water aan de kook te brengen en vervolgens de rijst te koken) als de rijst bijna gaar is meng je deze met de tonijn en laat het nog eens 5 minuten zachtjes afgaren. breng deze op smaak met wat zout en peper. lekker bij een frisse salade of rode bieten uti pot gaat er uitstekend bij.

Bronvermelding