Zuurkool met gehakt uit de oven

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 04-04-2005 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 100 g magere spekblokjes
  • 300 g gehakt
  • zout en peper
  • 1/4 theel. kruidnagelpoeder
  • 1 zakje instant aardappelpuree a 125 g.
  • 1 1/2 dl. melk
  • 1 ei
  • nootmuskaat
  • 1 eetl. boter of margerine
  • 500 g. zuurkool
  • 2 eetl. paneermeel

Bereiden

Voorbereiding: Ui pellen en snipperen. In braadpan spekblokjes ongeveer 5 minuten uitbakken. Ui fruiten. Gehakt toevoegen en met vork losprakken. Ca. 5 minuten bakken. Op smaak brengen met zout, peper en kruidnagelpoeder. In pan puree maken met instant aardappelpuree, 31/2 dl. water en 11/2 dl. melk volgens gebruiksaanwijzing op zakje. Ei erdoor roeren. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Ovenschotel invetten. Hierin achtereenvolgens scheppen: puree, gehaktmengsel en zuurkool. Bestrooien met paneermeel. Bereiding: Oven voorverwarmen op 200 graden C. of gasstand 5-6. Enkele klontjes boter over zuurkoolschotel verdelen. In midden van oven ca. 25 minuten goudbruin laten kleuren.

Materialen

Braadpan, pan, ovenschotel, oven.

Bronvermelding