Koude cous cous salade

Rijst, Bijgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Wachten: 60 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 28-03-2005 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 tomaten
  • 4 blaadjes munt
  • 1 handje vol krenten
  • 1 pak cous cous rijst
  • 1 citroensap
  • 1 halve komkommer
  • 8 druppels olijfolie
  • 2 snufje peper en zout

Bereiden

Bereid de cous cous volgens de aanwijzingen op het pak. Laat de cous cous echter afkoelen. Snij intussen de komkommer en tomaten in fijne stukken. Snij de blaadjes munt zeer fijn. Als de cous cous is afgekoeld, vermeng dan de groenten met de cous cous. Voeg daarna een handjevol krenten toe, de fijngesneden munt. Besprenkel het geheel met citoensap en giet twee maal de kom rond met olijfolie. Voeg daarna paper en zout toe naar eigen smaak. Dek de kom af met folie en laat deze een +/- een uur in de koelkast staan.

Materialen

grote kom snijplank

Bronvermelding