Paasbrood

Brood/sandwiches, Lunch, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 90 minuten, Bereiding: 50 minuten,

Laatst aangepast: 24-03-2005 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gram rozijnen
  • 200 gram krenten
  • 0,05 gram safraan
  • 1 snuifje kaneel
  • 120 gram sukade
  • 55 gram amandel
  • geraspte citroenschil van 1 citroen
  • 500 gram bloem
  • 30 gram gist
  • 100 gram gesmolten boter
  • 1 stuks ei
  • 3 dl lauwe melk
  • 10 gram zout

Bereiden

= Voer meng/kneedprogramma uit met de BBM en of (bloem, gist, kaneel, safraan, boter, het grootste deel van een ei, melk, zout) of een kant en klaar broodmix voor wit brood van een molenaar met water, het grootste deel van een ei, kaneel en safraan. De hoeveelheid water staat vermeld op de verpakking van de broodmix. = Laat het deeg na het mengen een half uur rusten. = Rasp in de tussentijd de citroenschil, laat de krenten en rozijnen eventueel wellen. = Kneed met de BBM de krenten, rozijnen, sukade, citroenrasp en amandel door het deeg. = Vul de Paas bakvorm (nadat deze vormen zijn ingevet). = Laat 45 minuten rijzen. = Bestrijk brood met opgeklopt ei (rest van eerder door brood verwerkt ei).. = Bak brood in ongeveer 30 minuten (indien het om broodjes gaat) of 50 minuten (bij een (1) brood)

Materialen

Paas bakvormen Oven eventueel met een broodbakmachine

Bronvermelding