Wortelpuree met broccoli

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 30 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 20-01-2007 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gr aardappelen
  • 300 gr winterwortel
  • 3 tl bouillonpoeder
  • 4 el melk
  • 1 1/2 el gembersiroop
  • zout/peper
  • 600 gr broccoli
  • 1 dl droge,witte wijn

Bereiden

Aardappelen schillen/wassen. Wortel schrappen en in stukjes snijden. In pan met weinig water en bouillonpoeder de aardappelen en wortel in ca. 30 min. gaar koken. Afgieten. Toevoegen melk en gembersiroop. Met mixer pureren ( er mogen nog kleine stukjes wortel te zien zijn). Op smaak brengen met zout/peper. Platte schaal voorverwarmen. In pan doen 1 dl water, wijn,zout en de broccoli in roosjes. In ca.5 min gaar koken. Ondertussen wortelpuree al roerende in ca. 2 min. door en door heet laten worden. Overdoen in spuitzak met zeer grove kartelmond. Op de schaal de broccoli rangschikken en ertussen toefjes wortelpuree spuiten.

Materialen

spuitzak

Bronvermelding