Romige knoflook-gorgonzola-Parmigiano reggianosaus

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 17-01-2007 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • knoflook

Bereiden

200 gram Gorgonzola dolce - 2 dl. room - 2 dl. volle melk - 5 tenen knoflook uit de knijper - 30 gram boter - 100 gram Parmigiano reggiano - zout - bladpeterselie - muskaatnoot (vers geraspt) - zwarte peper Bereiding: - schik de Gorgonzola, de melk, de boter en wat zout in een grote kookpan op een laag vuur. - roer de kaas met een lepel stuk en laat het geheel zacht sudderen tot alles mooi gesmolten is en er een romige saus is ontstaan. - voeg de room toe met de muskaatnoot en de knoflook en laat even opkoken, zet het vuur iets hoger om de saus te doen inkoken. - Haal de pan van het vuur en werk af met de Parmigiano-reggiano en wat grof gehakte bladpeterselie.

Bronvermelding