Beenham met honing en rozemarijn

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 17-01-2007 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 beenham (honing-mosterd)
  • 12 sjalotten
  • 2 takjes rozemarijn
  • boter voor het invetten

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht 180 graden). Vet de ovenschaal in. Leg de beenham in de ovenschaal en braad hem middenin de oven circa 45 minuten. Bedruip de beenham om de 10 minuten met het braadvet en keer hem regelmatig om. Pel intussen de sjalotten. Haal de beenham uit de oven en leg de sjalotten eromheen. Maak met een scherp mes kleine inkepingen in de ham en steek er kleine takjes rozemarijn in (voor een bijzondere variatie kun je ook stukjes ananas in de inkepingen steken). Braad de beenham nog circa 15 minuten af. Snijd hem in plakken en serveer met de sjalotten.

Materialen

Ovenschaal of braadslee

Bronvermelding