Diverse gevulde eieren

Anders, Hapje, 6 personen, Anders.
Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 22-03-2005 | 25 keer bewaard

Ingrediënten

  • eieren

Bereiden

Kook de eieren hard, halveer ze, haal de dooiers uit de helften en prak ze fijn. Meng de fijngeprakte dooiers met de overige ingredienten en peper en zout naar smaak. Vul een spuitzakje met een gekarteld mondje met het eimengsel en spuit het in de eihelften. Garneer de eieren met de bijpassende garneringen: ...met ansjovis 10 eieren - 1 blikje ansjovisfilets (ca. 50 gr.) - peper - 150 gr. verse roomkaas - 1 eetlepel medium sherry - 5 eetlepels mayonaise - gehakte peterselie ...met olijven 4 eieren - 6 gevulde olijven - 50 gr. verse roomkaas - 1 eetlepel mayonaise - peper ...met tomaten 4 eieren - 25 gr. verse roomkaas - 1 eetlepel mayonaise - 2 eetlepels tomatenketchup - 1 theelepel Parmezaanse kaas - gehakte peterselie en bladselderij ...met kerrie 4 eieren - 50 gr. ham - 50 gr. verse roomkaas met perzik - 1 eetlepel mayonaise - kerrie ...met zalm 10 eieren - 1 blikje zalm (200 gr.) - 100 gr. verse roomkaas - 5 eetlepels mayonaise - gehakte dille ...met blauwe kaas 4 eieren - 25 gr. blauwe kaas - 3 eetlepels mayonaise - 2 eetlepels kwark Gevulde eieren met kerrie 4 hardgekookte eieren 40 gram zachte boter 2 eetlepels mayonaise ¼ theelepel kerriepoeder 2 theelepels worcestershiresaus zout en peper sla tomaat in partjes Kappertjes Kook de eieren in 8 -10 minuten hard. Pel ze en halveer ze in de lengte. Haal de dooiers eruit en wrijf ze door een zeef. Roer de boter,mayonaise, kerriepoeder en de worcestershiresaus er door. Maak op smaak met zout en peper. Schep het mengsel in een spuitzak en vul de halve eieren Garneer wat sla over een schaal. Plaats hierop de eieren. Garneer met de tomaat en de kappertjes. Eet smakelijk. 6 hard gekookte eieren 2 el mayonaise, 1 tl mosterd peterselie, bieslook, tijm, peper en zout Snijd eieren doormidden en haal de dooiers eruit Prak de dooiers met de overige ingredienten en bewaar dit mengsel in de koelkast tot vlak voor serveren en vul dan de halve eieren (gebruik evt een spuitzak) Garneer bijv met cherrytomaatjes Variatie: pesto-eieren 1,5 el pesto, 2 el olijfolie, 2 el parmezaanse kaas 4 plakjes ontbijtspek 4 blaadjes verse basilicum Meng pesto, olie en kaas met eigeel Bak in droge koekenpak de plakjes ontbijtspek in ca. 3 min Mengsel in eieren, garneren met stukjes spek en basilicum

Bronvermelding