Abrikozenpuree

Anders, Hapje, 1 personen, Hollands.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 22-03-2005 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 gram gedroogde abrikozen zonder pit
  • 100 ml water
  • 1 eetlepel diksap appel-exotisch (smaak naar keuze)

Bereiden

Breng het water aan de kook in een pannetje en laat hierin de abrikozen wellen op een laag vuur (ongeveer 15 minuten). Voeg het diksap toe en pureer het fruit, inclusief vocht, met de staafmixer of in een keukenmachine tot de gewenste dikte. Laat het mengsel snel afkoelen, bijvoorbeeld in een kom met ijswater. Kook goed afsluitbare potjes uit en laat uitlekken op een schone theedoek. Vul de potjes met de fruitpuree en zet ze direct in de koelkast. Daarin is de puree ongeveer 1 week houdbaar.

Bronvermelding