Salade met geitenkaas, biet en cashewnoten

Salades, Voorgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • geitenkaas

Bereiden

200 gram geitenkaas 2 eetlepels yoghurt versgemalen peper 1 bosje peterselie 1 gekookte biet 1 theelepel olie 1 theelepel gedroogde tijm 50 gram gezouten cashewnoten 1 zakje gemengde sla. Meng de geitenkaas, de yoghurt en wat peper met een vork door elkaar tot een glad mengsel. Hak de gewassen en de gedroogde peterselie fijn. Maak met vochtige handen een rol van met een doorsnee van ongeveer 3 cm van de kaas en rol die door de peterselie. Verpak de kaasrol in plasticfolie en leg tot gebruik in de koelkast om op te stijven. De rol kan ook een dag van tevoren worden gemaakt. Snijd de geschilde biet in blokjes. Doe de olie en de tijm in een hete koekepan en schep er de noten door. Roerbak 1 minuut en laat de noten op een bord afkoelen. Klop door de vinaigrette de azijn met wat zout en peper en de suiker in een kommetje door elkaar tot de suiker en het zout zijn opgelost. Klop er in een dun straaltje de olie door. Doe de sla met de blokjes biet in een kom en schep er de vinaigrette doorheen. Snijd de kaasrol in 24 gelijke plakjes. Verdeel de sla en de biet over de borden. Verdeel er de rondjes geitenkaas over en bestrooi met de gekruide noten. Geef er eventueel geroosterd casinobrood of knapperig warm stokbrood bij. Eet smakelijk!

Bronvermelding