Italiaans gestoofde schouderkarbonade

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 18-03-2005 | 30 keer bewaard

Ingrediënten

  • 50 gr ontbijtspek
  • 1 bakje champignons
  • verse basilicum
  • 4 schouderkarbonades
  • zout, peper
  • 2 tl tijm
  • 25 gr boter of margarine
  • 3 el (olijf)olie
  • 1 teentje knoflook
  • dl droge witte wijn
  • 1 el tomatenpuree

Bereiden

Spek in stukjes snijden. Champignons schoonvegen en in plakjes snijden. Boven kopje basilicum fijnknippen. Karbonades bestrooien met zout, peper en tijm. In braadpan boter en 2 el olie verhitten. Karbonades in ca. 5 min. rondom bruin bakken. Uit de pan op een bord scheppen. Knoflook pellen en boven achtergebleven bakvet uitpersen. Wijn, 1 dl water en tomatenpuree erdoor roeren. Karbonades terugdoen in de pan en afgedekt ca. 20 min. zachtjes gaarstoven. Intussen in koekepan de rest van de olie verhitten. Spek en champignons al omscheppend ca. 5 min. bakken. Karbonades op borden leggen. Door achtergebleven stoofvocht het champignonmengsel roeren. Over elke karbonade 1 el saus scheppen en de rest voerdoen in sauskom. Karbonades bestooien met basilicum.

Bronvermelding