Zuurkool-shoarma ovenschotel

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 16-03-2005 | 13 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g gekruid shoarmavlees
  • 5 bospeentjes in plakjes gesneden, 5 min. gekookt
  • 150 g gewelde blanke rozijnen
  • 200 ml zure room
  • 300 g zuurkool, 5 min. gekookt
  • 500 g aardappelpuree
  • 250 g geraspte belegen kaas

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden C. Bak het vlees gaar. Haal de pan van het fornuis en voeg de gekookte worteltjes, rozijnen en de zure room toe. Schep het geheel goed om. Vet de ovenschaal in en verdeel het shoarmamengsel over de bodem van de schaal. Verdeel de gekookte zuurkool over het shoarmamengsel en dek het geheel af met de aardappelpuree. Strooi er tot slot de geraspte kaas over en zet de schaal 20 tot 30 minuten in de oven. Eet smakelijk!

Bronvermelding