Appel-broodmuffins

Brood/sandwiches, Lunch, 12 personen, Hollands.
Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 16-03-2005 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 appels
  • 10 sneetjes oud wit- of bruinbrood
  • 125 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 theelepels kaneel
  • 4 eetlepels abrikozenjam
  • 2 losgeklopte eieren
  • 200 ml melk
  • 125 gram gesmolten margarine
  • 100 gram rozijnen

Bereiden

Schil de appels en snij een halve appel in dunne schijfjes en de rest in kleine blokjes. Verkruimel de sneetjes oud brood met korst heel fijn in de keukenmachine. Meng er de basterdsuiker, kaneel, abrikozenjam, eieren, melk en vloeibare margarine door. Schep er dan de rozijnen en de stukjes appel door. Schep het mengsel in de ingevette holtes van een muffinvorm. Leg de overgebleven plakjes appel erop en bak de muffins in een voorverwarmde oven van 200 graden in 25 minuten goudbruin.

Bronvermelding