Bonensalade met gebakken chorizo

Salades, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Wachten: 240 minuten, Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 13-03-2005 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gram grote, ongewelde witte bonen
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 250 gram chorizo (aan een stuk)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 rode paprika (in kleine reepjes)
  • 2 stengels bleekselderij (in stukjes)
  • 125 ml creme fraiche (halfvet)
  • 1 dl sinaasappelsap
  • zout en peper

Bereiden

Laat de bonen een nacht wellen in ruim water. Kook ze daarna een half uur in hetzelfde water, met de tomatenpuree erdoor. Laat de bonen afkoelen. Snij de chorizo in kleine plakjes. Bak ze in een beetje olijfolie om en om in ca. 5 minuten. Ze krimpen dan een beetje en er loopt veel vet uit. Meng de bonen met de chorizo en aanhangende olie, de bleekselderij en paprika. Maak een dressing van de creme fraiche, sinaasappelsap en zout en peper naar smaak en meng die door de bonensalade.

Bronvermelding