Surinaamse pindasoep

Soepen, Voorgerecht, 6 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 19-03-2005 | 15 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 stuk prei
  • 2 stuk aardappel
  • 20 gram boter
  • 2 theel. sambal
  • 1 pot kippenbouillon
  • 400 gram kipfilet
  • 8 eetl. pindakaas
  • 2 eetl. ketjap manis
  • zout
  • peper
  • 1 hardgekookt ei
  • 2 eetl. fijngehakte bladselderij

Bereiden

Maak de groente schoon, snijd het witte en lichtgroene gedeelte van de prei in smalle ringen en de aardappelen in kleine blokjes. Smelt de boter in de pan en fruit de in blokjes gesneden kipfilet, voeg de prei en de aardappelen toe en fruit deze ca. 2 min. mee.Voeg de sambal toe en de bouillon en ca 8 dl. water. Aan de kook brengenen ca. 5 min. koken. Roer de pindakaas en de ketjap door de soep, en breng op smaak met zout en peper. Hak het gekookte ei in stukjes egarneer hier de soep mee met eventueel de fijngehate selderij

Bronvermelding