Bruine bonensoep met worst

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 26-12-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 zak boeren soepgroente
  • 25 gram verse selderij
  • 1 groot blik bruine bonen
  • 2 tabletten groentebouillon
  • 1 stuks runderrookworst

Bereiden

In soeppan de olie verhitten en de soepgroente ca. 3 minuten fruiten. Selderij fijnsnijden. De selderij, inhoud van blik bruine bonen, bouillontabletten en 700 ml water toevoegen. Aan de kook brengen. De soep ca. 5 minuten laten koken. Helft van soep uitscheppen en pureren. Gepureerde soep terugschenken bij de rest. Worst in plakken snijden en ca. 2 minuten laten meeverwarmen. Serveren met bruine bolletjes en echte boter.

Materialen

staafmixer of keukenmachine

Bronvermelding