3 Hapjes/Tapas gevuld

Anders, Hapje, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 27-12-2020 | 31 keer bewaard

Ingrediënten

  • courgette

Bereiden

Gevulde courgette (tapas) 1 courgette 1 pakje smeerbare kruidenkaas (boursin, paturain,...) verse basilicum verse rozemarijn olijfolie peper uit de molen zeezout uit de molen Verwarm de oven voor op 200°C. Schaaf met een kaasschaaf lange brede plakken van de courgette. Dep ze droog en leg op een beginkant een beetje kruidenkaas. Bestrooi de plak vervolgens met klein gesneden basilicum en rozemarijn, peper en zout. Rol vervolgens de plak op tot een klein rolletje. Van een flinke courgette krijg je ongeveer 20 rolletjes. Leg deze stijf tegen elkaar aan in een klein ovenschaaltje. Sprenkel hier olijfolie over en bak dit in ongeveer 10 minuten gaar in de voorverwarmde oven. == Gevulde champignons met knoflook 2 teentjes knoflook 12 a 16 champignons 15 gram boter 200 gram tartaar 1 1/2 eetlepel slagroom (of koffieroom) 1 theelepel gedroogde italiaanse kruiden peper/ zout Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de champignons schoon. Breek de steeltjes uit de champignons en hak deze fijn. Pel dan de tenen knoflook en hak ze fijn. Verwarm de boter in een klein pannetje en stoof de knoflook met de champignons (de steeltjes!) op een laag vuur, tot het vocht verdampt is. Laat het mengsel afkoelen. Kneed het dan met de room, peper, zout en italiaanse kruiden door de tartaar. Vorm er 12 a 16 balletjes van en druk in elke champignon een balletje. Zet de champignons in een ovenschaal en laat ze in ca. 15 minuten gaar worden. Tip: Serveren met warm stokbrood en salade. Of als lekker tapas hapje. == Gevulde peppadews - Peppadews (kleine zoet/heet pepertjes, - Roomkaas - Peterselie en of basilicum - Zout & peper Bereidingswijze: Makkelijker kan niet, meng de kaas met peterselie en of basilicum door elkaar. Je kunt het nog wat op smaak maken met peper en zout. Snij een klein hoedje van de peppadew en vul ze met de roomkaas.

Bronvermelding