Bruschetta met rucola-pesto, peer en gorgonzola

Brood/sandwiches, Hapje, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 27-12-2020 | 22 keer bewaard

Ingrediënten

  • pesto

Bereiden

Brood (Italiaanse bol of soortgelijk) twee tenen knoflook. 1 dl olijf olie. peper en zout. voor de rucola pesto: 200 gr rucola (notensla) 50 gr pijnboompitten 50 gr geraspte parmezaan 2 tenen knoflook 1 dl. olijfolie peper en zout 2 rijpe handperen 400 gr gorgonzola picante : Snijd van de Italiaanse bol vier gelijke plakken en leg de plakken op een bak plaat. Maak de knoflook schoon en snijd de twee tenen knoflook fijn. Voeg de knoflook bij de olijfolie en smeer met behulp van een kwast de broodplakken aan beide kanten in met de knoflookolie. Breng de plakken brood op smaak met peper en zout. Schuif de plakken brood in een voorverwarmde oven van 200°C en bak ze goudbruin. Voor de rucola pesto doen we, op de olijfolie na, alle ingrediënten in de keuken machine. Blender alles en voeg dan de olijfolie toe en breng het geheel op smaak met peper en zout. Schil de rijpe peren en halveer deze. Haal met behulp van een theelepel het klokhuis eruit. Besmeer de plakken brood aan één zijde met rucola pesto en leg dan de halve peer op het brood. Snijd de gorgonzola in vieren en verdeel dit de broden. Schuif de bakplaat met bruschettas weer terug in de voorverwarmde oven van 200°C voor ongeveer 10 min. Pak ondertussen vier borden, leg in het midden wat frisee-sla en garneer er wat rucola pesto omheen. Haal de bruchettas uit de oven en zet ze op de salade.

Bronvermelding