Ananas met vanilleijs en kletskoppen

Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 11-03-2005 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 Ananas
  • 2 el Suiker
  • 1 bakje Vanille-ijs
  • Voor de Kletskoppen ( 10 stuks )
  • 50 gram Bloem gezeefd
  • 25 gram Boter
  • 100 gram Basterdsuiker
  • 40 gram Amandelen blank grofgehakt
  • 1/2 tl Kaneel
  • Zout

Bereiden

Bereiding kletskoppen: 1. Verwarm de oven voor op 200 oC en bedek de bakplaat met papier. 2. Roer de boter met de suiker glad, voeg de bloemtoe, en maak er deeg van. 3. Verdeel het deeg in 10 porties en smeer ze uit over het bakpapier. 4. Zet in de oven en laat ze in 5 minuten uitlopen. 5. Zet de ovenuit en laat in de oven nog 5 minuten drogen. 6. Haal ze los met een plat mes uit de oven en laat ze op een rooster afkoelen. Bereiding ananas:1. Schil de ananas, verwijder de kern en snij het vruchtvlees in plakken van 2 cm. 2. Verwarm ze in een koekepan. 3. Srooi 1 el suiker erover en laat staan tot de suiker gesmolten is. 4. Draai ze om en herhaal dit. 5. Leg de ananasschijven op de borden, schep er een bol ijs op en dek af met de kletskop.

Bronvermelding