Kalfsoester in spek en ansjovis

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 11-03-2005 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 120 gr. Kalfsoesters, beetje plat geslagen
  • 4 plakjes Spek gerookt
  • 8 gezouten Ansjovisfilets
  • 1 el Boter of Olijfolie
  • Voor de Saus
  • 4 el Rode Wijn
  • 8 el Kippenbouillon
  • 2 el Créme fraîche
  • 1/2 el Kappertjes
  • 1 el Mosterd
  • Peper
  • Zout

Bereiden

1. Verwarm de boter of olie goed en bak de kalfsoesters in ongeveer 1 minuut aan één kant aan. 2. Haal het vleees uit de pan ( bewaar het bakvet ) en leg het met de gebakken kant naar boven op de plakjes spek. 3. Leg op iedere kalfsoester 2 ansjovis en rol het spek eromheen. Leg de kalfsoesters op de 'sluiting'in een ovenschaal en bak ze in 15 minuten bruin en gaar in een voorverwarmde oven van 200 oC. 4. Giet de wijn en de bouillon in de pan met bakvet en laat tot 1/4 inkoken. 5. Roer er de créme fraîche, kappertjes en mosterd door en voeg eventueel naar smaak peper en zout toe.

Bronvermelding