'Tortelli met pompoen', van Zia (Kerst)

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 02-03-2019 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 350 g eierpastadeeg en .....

Bereiden

Tortelli di zucca In de provincie Mantova wordt op Kerstavond altijd "ravioli di zucca" gegeten, ravioli gevuld met pompoen. - 350 g eierpastadeeg - 1 ei om het deeg te bestrijken - Voor de vulling : 500 g pompoenvruchtvlees - 150 g geraspte parmezaan - peterselie - 1 ei - nootmuskaat - zout - peper - 3 à 5 amaretti (amandelkoekjes = facultatief) Voor het op smaak brengen : 80 g boter - 40 g geraspte parmezaan - Snijd de pompoen in stukken van 3 - 4 cm dikte. Leg ze in een ovenschotel en zet ze ca 30 minuten in een oven van 180°. Haal de pompoen uit de oven, draai ze door een groentezeef of mix ze in de keukenmachine. Voeg de kaas, het ei, de gehakte peterselie, zout, peper, nootmuskaat en de koekjes toe. Meng alle ingrediënten goed dooreen. - Rol het pastadeeg uit tot een breedte van ca 12 cm. Op de ene helft leg je de vulling, met een lepeltje maak je op regelmatige afstand hoopjes. Bestrijk de andere helft met het los geklopte ei. Plooi deze helft over de hoopjes. Druk de pasta aan met de vingers om het deeg goed te sluiten en snijd de tortelli met een pastawieletje. Leg de tortelli op het werkvlak waarop je bloem gestrooid hebt en laat ze drogen. - Ondertussen laat je de boter smelten met de gehakte peterselie. Kook de tortelli in gezouten water. Als ze bovendrijven, haal je ze uit het water met een schuimspaan. Leg ze in een serveerschotel en overgiet met de boter en bestrooi met parmezaan. Dien warm op.

Bronvermelding