Orik Arik (roerbak van witte kool en eieren)

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 22-11-2004 | 21 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gram spitskool
  • 5 sjalotjes
  • 3 teentjes knoflook uit de knijper
  • 3 rode lomboks
  • 3 el olie
  • 2 eieren
  • zout

Bereiden

- Snij de spitskool in fijne reepjes - Pel de sjalotjes en de knoflook en snipper ze fijn. - Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de lomboks en snij ze fijn. - Verhit de olie in de wok. - Fruit hierin de sjalotjes en de knoflook, ongeveer 1 min. - Voeg de gesneden spitskool en de gesneden rode lomboks toe. - Roerbak alles ongeveer 5 min. (bij witte kool iets langer). - (Voeg de granalen toe). - Klop de eieren los en voeg ze al roerend aan het mengsel toe. - Doorroeren tot de eieren helemaal door de grenten vermengd zijn. - Maak alles op smaak af met wat peper en zout. (eventueel met een visbouillontablet).

Materialen

eventueel kunt u ca. 150 gram garnalen of rauwe ham toevoegen.

Bronvermelding