Elzasser Appeltaart

Gebak, Nagerecht, 6 personen, Frans.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 30 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 13-12-2006 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gram korstdeeg
  • 6 appels (kookappels of Cox)
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 2 eetl. honing

Bereiden

Zet de oven aan op 200 graden Celsius. Rol het korstdeeg uit en pas het in een taartvorm van 30 cm doorsnede en zorg dat de bovenkant van het deeg niet over de blikrand uitsteekt.Druk het deeg goed aan in de hoek en prik gaatjes in de bodem met een vork. Apples ontdoen van klokhuis,in 4 parten delen en vervolgens in plakjes over de lengte. Leg de plakjes appel in concentrische cirkels op de bodem en zorg dat ze flink stevig tegen elkaar staan aangedrukt. Doe de taart nu in de oven en bak tot een goudbruine kleur ontstaat (± 20-25 minuten). Ondertussen zijn de eieren,honing en room goed met elkaar vermengd. Giet dit roommengsel nu gelijkmatig over de appeltaart en zet hem weer terug in de oven op 175 graden celsius gedurende 20-30 minuten,tot de appels gekaramelliseerd zijn.

Materialen

Taartvorm met doorsnede van 30 cm.

Bronvermelding