Menu
Coq au Riesling
Wild, Hoofdgerecht, 6 personen, Frans.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 5 minuten, Bereiding: 40 minuten,
Laatst aangepast: 13-12-2006 | 1 keer bewaard
Ingrediënten
- 6 Kippendijen
- 6 Sjalotjes,zeer fijn gesneden
- 50 gram Roomboter
- 1 eetl. Mooie olijfolie
- 350 ml Riesling
- 300 gram paddestoelen
- 2 teentjes Knoflook
- PEZO
- 6 eetl. Crême fraiche
Bereiden
Droog de kipendijen en wrijf er een beetje zout in en veel witte peper.Verwarm de olie en boter tot hoge temp.en bak hierin de dien goudbruin (± 5 min aan elke kant).Haal de dien uit de pan en zet de hittebron lager.Doe dan de uien en knoflook in de pan en laat zweten tot zacht en enigszins doorzichtig (niet bruin laten worden).Leg de dijen weer in de pan zet het vuur hoger en doe de wijn in de pan en zorg dat de dijen net onder staan.Op het moment dat de inhoud gaat koken vuur lager zetten en de paddestoelen (in plakjes gesneden) over dijen strooien en deksel op de pan doen.
Op laag vuur laten garen (± 40 minuten) of tot er rose vocht komt bij prikken vlakbij "kniegewricht".
Dan kip en paddestoelen uit de pan halen en het vocht op hoog vuur laten inkoken tot de helft.Vervolgens de crême fraiche bi het ingekookte vocht doen,even doorroeren en de kip en paddestoelen weer terug in de pan doen.
Na 5 minuten klaar.
Opdienen met smalle lintpasta.
Strooi er peterselie over.
Materialen
Casserole
Bronvermelding
Bron onbekend