1.Biefstuk met druiven en walnoten (Top)

Wild, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 11-05-2019 | 81 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 g. blauwe druiven
  • 100 g. ongezouten walnoten
  • 1/2 kleine ui
  • 3 eetl. boter
  • 4 goede biefstukjes a 100g.
  • zout en peper
  • 2 theel. bouillonpoeder
  • 1 dl. droge witte wijn
  • 1/8 dl. slagroom

Bereiden

Druiven afspoelen en van tros halen. Met scherp mesje druiven halveren. De pitjes verwijderen. Op een plank de walnoten met keukenmes grof hakken, 8 achterhouden voor garnering. Ui pellen en heel fijnsnipperen. Schaal voorverwarmen. In koekepan boter verhitten. Vlees +/- 2 min. (rose) aan elke kant bruinbakken. Uit pan nemen en op warme schaal leggen. Zout en peper erover strooien. Aan bakvet toevoegen: ui, bouillonpoeder en wijn. Met houten lepel aanbaksel losroeren en ca. 1 minuut koken. Slagroom en walnoten toevoegen. Op hoog vuur ca. 2 min. laten inkoken. Druiven erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Helft van saus op schaal naast vlees schenken. Rest overdoen in sauskom. Vlees garneren met achtergehouden walnoten. Heel lekker met broccoli.

Materialen

Schaal, koekepan, sauskom.

Bronvermelding