Flensjes uit Scandinavië

Anders, Nagerecht, 8 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 08-03-2005 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 16 crêpes van Opa Jan (zie elders in dit schrift)
  • 3 dl oranjemarmelade
  • 1 dl Cointreau
  • 1 liter vanilleijs

Bereiden

Maak de crêpes volgens het recept: crêpes van Opa Jan, maar leg telkens een velletje boterhampapier tussen de flensjes. Smelt in een klein pannetje de oranjemarmelade en roer de likeur erdoor. Leg de flensjes op de borden, verdeel het ijs erover, rol elk flensje op en schenk de warme saus erover. Dien direct op.

Materialen

Kom, mixer, koeken-/flensjespan, sauslepel, pannekoeksmes,pannetje, houten lepel, grote pan (met water)

Bronvermelding