Diana's Paella

Rijst, Hoofdgerecht, 6 personen, Spaans.
Voorbereiding: 30 minuten, Wachten: 45 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 07-03-2005 | 21 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gram kipfilet
  • 400 gram gele rijst (Lassie)
  • 125 gram hamblokjes
  • 125 gram chorizoblokjes
  • 150 gram spercieboontjes
  • 150 gram diepvrieserwtjes
  • 25 stuks gamba's
  • 1 kg mosselen
  • 1 stuks rode paprika
  • 2-3 teentjes gehakte knoflook
  • 1 stuks ui
  • 1 zakje saffraan (Silvo)
  • 1 dl olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 8 dl hete kippenbouillon (blokjes)

Bereiden

Snijd de kipfilets in blokjes van 2,5 bij 2,5 cm en bak deze aan in de helft van de olijfolie. Vervolgens de ham- en chorizoblokjes even aanbakken, samen met de grof gesnipperde ui en de fijngehakte teentjes knoflook. Neem dat uit de pan en bak vervolgens de gamba's in de olie. Even om en om bakken en uit de olie nemen. Voeg vervolgens de rest van de olie toe en bak hierin de rijst tot de korrels mooi glimmen. Vervolgens de gehalveerde spercieboontjes, de diepvries erwtjes en de in blokjes gesneden paprika toevoegen met de paprikapoeder. Enkele malen goed doorroeren en dan het kip-, ham-, chorizo- en uimengsel toevoegen. Los de saffraan op in de hete kippenbouillon en schenk dat over alle ingrediënten. Op hoog vuur een paar minuten goed doorkoken. Dan het vuur laag draaien en alles in ongeveer een half uurtje gaar laten worden. Kook intussen de mosselen in 8 minuten gaar in een bodempje droge witte wijn met peper. Voeg de laatste 5 minuten de mosselen en de gamba's toe. Als de rijst nog niet helemaal gaar is, dek de pan af met aluminiumfolie of een grote spatdeksel.

Materialen

paellapan of grote tefal koekepan snijplank en snij/hakmes eventueel aluminiumfolie of spatdeksel

Bronvermelding