Geitenkaasbavarois met Mangocoulis

Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 06-03-2005 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 80 gram Witte chocolade
  • 100 ml Slagroom
  • 125 gram Geitenkaas zacht
  • 2 el Honing
  • 100 gram Mascarpone
  • Voor de coulis
  • 1 Mango
  • 2 1/2 dl Water
  • 1/2 tl Suiker
  • 1/2 Citroen uitgeperst

Bereiden

1. Smelt de witte chocolade samen met 2 el slagroom. 2. Meng met de geitenkas en de honing tot een gladde massa, haal van het vuur. 3. Klop de rest van de slagroom erdoor tot yoghurtdikte. 4. Meng de mascarpone door het chocolade-kaasmengsel. 5. Spatel de slagroom erdoor. 6. Laat 3uur in de koelkast opstijven. 7. Kook voor de coulis het water, los de suiker erin op en laat afkoelen. 8. Schil de mango en haal de pit eruit. 9. Pureer het vruchtvlees met de suikersiroop met de staafmixer. 10. Breng de coulis op smaak met enkele druppels citroensap. 11. Schep met twee lepels canelletjes van bavarois en seveer met coulis.

Materialen

Lentemenu nagerecht

Bronvermelding