Rooibospunch

Anders, Drankje, 4 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 28-11-2006 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 4 kruidnagels
  • 2 sinaasappels
  • 2 zakjes rooibosthee
  • 2 eetlepels (riet)suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 4 eetlepels rum

Bereiden

Was de citroen goed en snijd deze in partjes. Steek de kruidnagels in een partjes citroen. Pers de sinaasappels en zeef het sap. Laat de zakjes thee in 400 ml kokend water trekken en verwijder de theezakjes. Voeg de sinaasappelsap aan de rooibosthee toe, en verwarm dit tegen de kook aan. Voeg de rietsuiker, partjes citroen en het kaneelstokje toe en laat de drank ca. 10 minuten afgedekt tegen de kook aan trekken. Verwijder de kruidnagels en het kaneelstokje uit de punch. Verdeel de rum en de partjes citroen over 4 hittebestendige glazen. Schenk de punch in de glazen. Serveer de punch warm, met rietsuiker erbij. Bron: Lekker leven, herfst 2006

Materialen

citruspers

Bronvermelding