Varkenshaas met walnoten

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 25 minuten, Wachten: 15 minuten, Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 15-12-2004 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 grote varkenshaas
  • 1 paprika
  • 1 rode ui
  • 1 zakje walnoten
  • 3 tenen knoflook

Bereiden

Maak de varkenshaas schoon van zeentjes. Besprenkel de varkjenshaas met zout (zeezout is lekkerder). Rol de varkenshaas goed door de peper heen zodat alles bedekt is. Braad de varkenshaas 7 minuten geheel rondom stevig aan op een hoog vuur in de olie. Varkenshaas uit de pan nemen en af laten koelen. Over voorverwarmen op ± 180-200 graden (hete lucht oven). In de tussentijd de paprika en ui in redelijk grove stukken snijden en de knoflook in schijfjes. Walnoten kapot stampen. Groot vel aluminiumfolie afschreuren en een deel paprika-ui-walnoten & knoflook in het midden leggen. Hierop de varkenshaas leggen en besprenkelen met olie (niet te veel) . Rondom de varkenshaas het restant van de paprika etc. leggen en het aluminiumfolie dichtrollen zodat je een worst krijgt. Plaats het geheel in de oven voor ± 20 minuten. Uit de oven halen en de varkenshaas in stukken snijden. Men kan de paprika etc. gebruiken als garnering maar je kan er ook een heerlijke saus van maken. Bij deze varkenshaas is het heel lekker om aardappelrosetjes te maken van aardappelpuree met witte wijn en een niet al te sterke kaas. EET SMAKELIJK

Materialen

Grof zeezout // peper (grof) // aluminiumfolie

Bronvermelding