Risotto met ham, paprika en courgette

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 04-03-2005 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 kleine rode paprika
  • 1 kkleine courgette
  • 200 gram gekookte ham
  • 2 eetlepels olie
  • 250 gram rijst
  • 6 dl bouillon (van 1 tablet)
  • peper
  • oregano

Bereiden

Maak de groente schoon en snij de ui in snippers en de paprika, courgette en ham in blokjes. Verwarm de olie in een braadpan en fruit hierin de ui glazig. Voeg de rijst toe en bak de rijst mee tot alle korrels glanzen. Verwarm de bouillon en schenk 5 dl bij de rijst. Laat de rijst 15 minuten zacht koken en roer af en toe. Meng er de blokjes paprika en courgette door en laat akkes in 10 minuten verder gaar worden. Voeg de rest van de bouillon toe als de rijst te droog wordt. Warm de blokjes ham mee met de rijst en breng het geheel op smaak met wat peper en oregano. Strooi er eventueel wat geraspte jonge kaas over.

Bronvermelding