Citroen cake met citroensiroop

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 25 minuten, Wachten: 40 minuten, Bereiding: 65 minuten,

Laatst aangepast: 21-11-2004 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 g boter
  • 200 g witte basterdsuiker
  • 2 st rasp van citroenschil
  • 2 st eieren
  • 1 st eierdooier
  • 125 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 125 ml sour cream
  • 2 1/2 el witte basterdsuiker
  • 2 st sap van citroen

Bereiden

Doe de boter in een warme schaal. Klop met de mixer totdat de boter zacht en smeuïg is. Mix de suiker, citroenschil erbij en klop totdat het beslag een zachte citroenkleur heeft. Breek de eieren en de eierdooier in een klein schaaltje en klop met een vork totdat het gemixed is en doe ze dan beetje bij beetje bij het botermengsel. Zeef de bloem en bakpoeder boven wat keukenpapier en schud het dan boven het mengsel en schep het erdoor samen met de sour cream. Gebruik hiervoor een grote lepel. Schep het mengsel in het bakblik en bak het ongeveer 40 minuten in een voorverwarmde oven (160 graden) totdat de cake gaar is. Laat het blik 10 minuten afkoelen en schud dan de cake eruit op een bord of cakerek. Voor de citroensiroop moet je de suiker laten oplossen in de citroensap. En dan als de cake volledig is afgekoeld prik je met een bakpen ongeveer 20 gaten over de hele cake. Zet de cake op een bord en giet de siroop erover.

Materialen

mixer, keukenpapier, 20 diameter bakblik met op de bodem bakpapier

Bronvermelding