Nigella Lawson: Rijstpudding voor Noodgevallen

Anders, Nagerecht, 1 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 1 minuten, Wachten: 1 minuten, Bereiding: 1 minuten,

Laatst aangepast: 11-03-2008 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 7 dl. volle melk
  • 1 volle eetl boter
  • 2 tot 3 eetl fijne kristalsuiker
  • 60 gram risottorijst (ong. 4 eetl.)
  • 0,5 theel. vanille - extract van goede kwaliteit
  • 2 tot 3 eetl. slagroom

Bereiden

Deze rijstpudding is veel sneller klaar dan bij het eigenlijke recept voor rijstpudding, waarbij je uren moet staan roeren. Verhit de melk in een pan, liefs met een schenkrand, of zet de melk een paar minuten in een kan in de magnetron. Zet de pan van het vuur als de melk tegen de kook aan is (laat hem niet koken). Verhit de boter en een eetlepel van de suiker in een pan met dikke bodem en roer er, als ze tot een bleekgouden karamel zijn samengesmolten, de rijst door, zodat alle korrels met een kleverig filmpje bedekt worden. Giet er, terwijl je voortdurend roert, in kleine hoeveeelheden tegelijk, de melk bij. Wacht tot een scheut melk is geabsorbeert voordat je weer wat melk toevoegt. Begin na een minuut of twintig te proeven of de rijst gaar is, maar bereid je erop voor dat het wel 35 minuten kan duren. Je wilt er misschien nog wat extra (hete) melk aan toe voegen, maar het kan ook zijn dat de rijst al goed smaakt voordat je alle melk erbij hebt gedaan. Wanneer de rijst is zoals hij moet zijn, dik, kleverig en romig, zet dan de pan van het vuur. Klop er nog een eetlepel suiker door (proef of je er nog wat suiker in wilt) , het vanille - extract en zoveel room als je lekker vindt. Maar als je geen room in huis hebt kan het ook alleen met boter.

Bronvermelding