Het allerlekkerste broodje ter wereld

Brood/sandwiches, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 02-03-2005 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1/4 st. ui
  • 1 st. rijpe avocado
  • 1 pakje Mon Chou
  • 1 eetl. citroensap
  • 1 theel. gemalen Zwitserse kaas (strooibus)
  • zout en peper
  • 2 eetl. zure room
  • 2 theel. mosterd
  • 1 blikje krab (ca. 200 g.)
  • 8 st. grote peultjes (50 g.)
  • 400 g. tartaar
  • 2 eetl. roze peperkorrels (Delby's)
  • 2 eetl. boter
  • 4 st. De lekkerste broodjes die u kunt krijgen
  • ........met sesamzaad.

Bereiden

Niet zo maar een broodje, maar een broodje tartaar met krab en avocado! De ui pellen en boven kom raspen. Hierop de zeef of roerzeef zetten. Avocado in de lengte halveren. De pit verwijderen. Met lepel het vruchtvlees eruit scheppen en in een zeef doen. 1/4 deel van Mon Chou en citroensap toevoegen. Alles door de zeef wrijven. De Zwitserse kaas erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. In een andere kom doe je de rest van de Mon Chou, de zure room en de mosterd. Door elkaar roeren tot een gladde massa. De krab afgieten, papier verwijderen. 4 mooie stukjes apart houden. Rest van krab door mon Chou-mosterdmengsel roeren. Peultjes afhalen en wassen. In pan met weinig water en zout de peultjes in ca. 5 min. gaarkoken. Daarna afgieten. In een derde kom doe je de tartaar, peperkorrels, zout en peper. Alles door elkaar kneden. Hiervan vier schijven vormen. In koekepan boter verhitten. Schijven 3 min. aan elke kant bruinbakken. Op aanrecht een dubbel vel keukenpapier leggen. De tartaar hierop leggen en voorzichtig het vet eraf deppen. Broodjes halveren. Onderste helften dik besmeren met het advocadomengsel. Daarna achtereenvolgens beleggen met: tartaar, peultjes en achtergehouden krab. Bovenste helften van broodjes dik besmeren met krabmengsel. Op belegde helften zetten. Heel lekker met een frisse komkommersalade.

Materialen

3 kommen, rasp, zeef, pan, koekepan.

Bronvermelding