Pasta met eend

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 12-11-2006 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 x ± 250 g ontbeende eendenborsten met vel
  • 1 groene paprika,ontveld
  • 1 rode paprika ontveld
  • 1 theel. lombok-vlokken
  • 180 g fijngehakte rode ui
  • 1 gedroogde scherpe (hete) peper
  • PEZO
  • 250 g g penne of rigatoni
  • 300 ml melk
  • 10 g roomboter
  • 10 g bloem

Bereiden

1)=Rooster de eend in de braadpan : leg de eendenborsten met het vel naar beneden in de braadpan en zet deze zonder iets op een matig hoog vuur.Na enige tijd geven de eenden-vellen vanzelf genoeg vet af.Zodra dit gaat gebeuren het vuur temperen tot zeer laag en laten roosteren onder zo nu en dan keren van de borstenDit kan zo' n 15-20 minuten duren,totdat de borsten gaar zijn en van binnen nog rosé en het vel krokant is. Pan dan van het vuur en de borsten laten afkoelen tot handwarmte. 2)=Intussen de paprika's en pepers toebereiden.Alles in kleine julienne-strips snijden.Dit geheel braden in ± 2 eetl.eendenvet in de braadpan.(De rest van het eendenvet bewaren,niet weggooien!). 3)=Pepers en paprika' s van het vuur af halen,zodra ze zacht en bruinig worden.. Ondertussen het eendenvlees en de -vellen in kleine slierten uitpluizen / snijden en apart wegzetten. 4)=Melk verhitten met heet pepertje en ondertussen de blanke roux maken met de boter en de bloem.Wanneer de roux gegaard is de hete melk er bij doen en onder voortdurend roeren een gladde Béchamel maken.Haal de peper er uit en zet de saus op een zeer laag vuurtje en blijf regelmatig roeren.Doe nu in de saus de geplukte eend en vervolgenss de kleurige paprika' s en pepers. 5)=De pasta wordt al dente gekookt (alle korte pasta-soorten zijn OK). 6)=Pasta en eenden-peper-paprika-Béchamel saus worden nu gemengd en opgediend met wat geraspte Parmezaanse kaas en / of Pecorino kaas.

Materialen

Braadpan,sauspan,kookpan

Bronvermelding