Gebraiseerde steak op z'n Italiaans

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 150 minuten,

Laatst aangepast: 12-11-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg Mooi stuk runder braad
  • 4 grote uien
  • 4 tenen knoflook
  • 12 blaadjes salie
  • 6 gedroogde tomaatjes uit olie
  • PEZO

Bereiden

1)=Pel de uien en snijd ze in dikke ringen 2)=Doe de uien,salieblaadjes en tomaatjes inde braadpan met de olie en laat dit geheel langzaam worden en de uien zacht worden. 3)=Haal de salie eruit en leg het stuk vlees op de uien.Zet het vuur zeer laag endoe een deksel op de braadpan.Laat een uur braden (braiseren) OPMERKING:Dit kan ook goe in een oven gedaan worden die op 100 graden Celsius staat. 4)=Na 1 uur het stuk vlees omkeren en zien of er genoeg vocht aanwezig is (er komt eigenlijk altijd genoeg vlees vocht naar buiten!).Weer 1 uur laten braiseren. 5)=Het vlees is nu klaar en kan in dunne plakken worden gesneden.(UITERAARD:Eerst 10-15 minuten laten rusten op een warme plaats!!!). VOOR DE SAUS:Aanbaksels los schrapen en de inhoud van de pan pureren met een staafblender resamen met een paar (zuinig bewaarde) salie-blaadjes. SERVEREN met pasta,rijst of aardapppelpuree en bv gewokte spinazie (met knoflook en pijnboompitten),of gecarameliseerde Brussels lof

Materialen

Grote braadpan

Bronvermelding