Kip in rode curry

Rijst, Hoofdgerecht, 2 personen, Oosters.
Voorbereiding: 40 minuten, Wachten: 10 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g rijst
  • 500 g kipreepjes
  • 1 bakje rode curry
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 tros brocolli
  • 1 fles ketjap
  • 1 ui
  • 1 knoflook
  • 1 molen chilipeper

Bereiden

Je moet s'middags al de kipreepjes in een grote bak met heel veel ketjap en grove uienringen en tenen knoflook laten trekken zodat je s'avonds alleen nog maar verkleurde reepjes kip hebt. Dat betekend dat de ketjap en alle andere ingredienten goed zijn ingetrokken. De pan met rijst kan je al opzetten want de kip en groenten duren niet lang. Ondertussen wok je de kipreepjes met in ketjap en een klein beetje chilipeper. Je doet er het bakje rode curry bij en zorgt dat alles op een klein pitje staat als laatste doe je de brocolli erbij anders wordt die zacht. En als alles gaar is en de rijst is klaar kun je hem serveren.

Materialen

Wokpan en een pan voor de rijst in te koken.

Bronvermelding