Menu
Zuurkool uit de oven
Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 30 minuten,
Laatst aangepast: 01-03-2005 | 5 keer bewaard
Ingrediënten
- 4 eieren
- 4 plakken lekkere ham
- 1 pakje puree
- 1 melk /water voor de puree
- paneermeel
- boter om in te vetten
- 1 potje zuurkool
- 1 kopje geraspte kaas
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200graden
maak de puree klaar volgens de gebruiksaanwijzing
leg op de bodem eerst een laagje puree
dan de uitgelekte zuurkool
dan de rest van de puree
rol de plakken ham op en leg ze in een ster vorm
duw met een achterkant van een lepel een kuiltje
en daar in breek je een ei de dooier precies in dat kuiltje
een beetje paneermeel erover strooien
en een paar klontjes boter en de geraspte kaas
dan 30minuten in de oven
Materialen
ovenschaal ongeveer 2 liter
Bronvermelding
Bron onbekend