Biefstuk Tartaar met bieslook-mayonaise

Salades, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 5 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 06-11-2006 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 g gehakte biefstuk
  • 4 eidooiers
  • 4 sjalotjes
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 eetl. kleine kappertjes
  • 2 theel. Worcester sauce
  • 3 eetl. olijfolie extra vergine
  • PEZO
  • 1 grote bos bieslook
  • 9 decil. zonnebloempit-olie
  • 1 eetl. wijnazijn
  • 3 eidooiers
  • 1 eetl. crême fraiche
  • 4 blaadjes sla

Bereiden

1)-Snij 2 sjalotjes in ringetjes 2)-Hak de andere sjalotten met de knoflook,kappertjes,Worcester-sauce,4 eidooiers,olijf-olie en 1/4 van de gehakte biefstuk fijn in de blender en breng op smaak met PEZO. 3)-Meng dit haksel met de rest van de gehakte biefstuk 4)-Voor de mayonaise: a)-Zorg dat alles op kamertemperatuur is b)-maak in de blender van de bieslook en 2 eetl.olie een bieslook olie (Houd 4 bieslook-sprieten achter voor de garnering) c)-Blender de dooiers met de azijn en druppel al draaiende de olie er door tot een stevige mayo. 5)-Borden opmakem: Leg een blaadje sla op het bord en doe hier wat mayonaise op;zet hierop vanuit de ringsteker de portie tartaar en garneer met de sjalot-ringetjes en de bieslook olie. Druppel de rest van de mayonaise om de tartaar en zet een bieslook-sptiet tegen de tartaar.

Materialen

Blender,grote kom,4 ring-stekers

Bronvermelding