Geconfijte Zuurkool

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 10 minuten, Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 06-11-2006 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g wijnzuurkool
  • 1 grote rode ui,zeer fijn gesneden
  • 4 teentjes knoflook,geperst
  • 2 eetl. olijfolie (of ganzenvet)
  • 3 eetl. roomboter
  • 22 ml Gewurztraminer wijn
  • 200 g lichtgele basterdsuiker
  • 1-2 theel. koekkruiden***,afgestreken
  • 400 g Mooie terrine (bv foie gras de canard)
  • 5 gekneusde jeneverbessen

Bereiden

1)-Laat de zuurkool goed uitlekken (knijp de zuurkool desnoods uit) en verkort de slierten. 2)-verhit de olie in een braadpan en bak de ui en knoflook tot ze glazig zijn. 3)-Doe hierbij de zuurkool,de wijn en 150 ml kippenfond.Roer goed door. 4)-Vervolgens de basterdsuiker,de jenever bessen en de koekkruiden erbij en aan de kook brengen. 5)-Laat dit 45 minuten doorpruttelen en roer zo nu en daan goed om. 6)-Laat afkoelen in het eigen vocht 7)-Serveer met mooie plak terrine of pâté # ***KOEKKRUIDEN: 1dl gemberpoeder 1 dl kardamompoedr 1 dl korianderpoeder 3 dl kaneelpoeder 1/2 dl nootmuscaat 1/2 dl witte peper

Materialen

Grote braadpan

Bronvermelding